Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Enigmahuis Woensdag middag

13 juli | 13:30 16:00

 
Iedereen is welkom in het Enigmahuis
Het Enigmahuis is er voor (toekomstige) mantelzorgers, hun partners en naasten. De bezoekers die samen met hun mantelzorger meekomen hebben vaak beginnend geheugenverlies. Anderen hebben de diagnose Alzheimer. Mensen die zich allenig of eenzaam voelen zijn van harte welkom. In het Enigmahuis wordt u door vrijwilligers warm ontvangen en kunt u op adem komen met een kop koffie of thee. Als mantelzorger kunt u in het Enigmahuis terecht met vragen over de situatie waarin u verkeert. Het Enigmahuis kan tot steun zijn. De vrijwilligers en medewerkers bieden u een luisterend oor. Ze zijn een vraagbaak en bieden u handvatten.
‘Mijn hoofd voelt altijd vol’. ‘Ik voel me alleen…’
Het komt vaak voor dat mensen ineens bepaalde dagelijkse dingen heel anders gaan doen of vreemd gedrag gaan vertonen. U begrijpt waarschijnlijk niet wat er aan de hand is. Wist u dat dit symptomen van beginnende dementie kunnen zijn? Meer informatie over het Enigmahuis in de Enigmahuis brochure.

Gratis deelname

Uw bezoek aan het Enigmahuis is gratis. U houdt er altijd zelf de regie en doet dingen op eigen initiatief. Als blijkt dat u of uw partner later meer hulp nodig heeft, dan kunnen wij u begeleiden naar passende zorg en ondersteuning.

Informele sfeer

In het Enigmahuis heerst een informele sfeer. Iedereen spreekt elkaar aan met je en jij en de voornaam. Dit past goed bij deze vorm van dienstverlening omdat die gebaseerd is op vertrouwen en vriendschap.
Vervoer naar de locatie met de Belmobiel sommige bezoekers komen wandelend, met de fiets, booster of brommer. Maar lukt het niet om zelfstandig naar de locatie te komen dan bied de Belmobiel. voor het reserveren van een rit bel op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 & 10.30 met telefoon 0228 – 321 020. voor meer informatie klik hier. 

Gegevens

Datum:
13 juli
Tijd:
13:30 – 16:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.welwonen.nu/welzijn-en-activiteiten/ondersteuning/mantelzorg/enigmahuis/

Organisator

Welzijnswerk Welwonen
Telefoon:
0228-350 500
E-mail:
info@welwonen.nu
Site:
Bekijk de site van Organisator
Wilhelminaplantsoen 2
Enkhuizen, 1601 LS
+ Google Maps
Delen vinden we :)